Welcome to KimKhanh's Culinary Creations
▼
Monday, September 24, 2018

Glass Noodles Casserole (Miến xào trong nồi)

›
Hello all: I hope this new post finds everyone well.  As for me, I have been swamped trying to finish my MLIS, and I have good news ...
Friday, December 2, 2016

Malaysian Fish Head Curry (Cà Ri Đầu Cá Của Người Malaysian)

›
I don't know what about you all out there, but with me, when it comes to eating fish, I love to eat the head of the fish the mos...
10 comments:
Friday, November 25, 2016

Chicken and Rice Paddy Herbs Salad (Gà Xé Phay Với Ngò Ôm)

›
In Vietnamese it's called Gà Xé Phay, to translate to English, it's a chicken salad. It consists of a lot of shredded chicke...
Sunday, November 13, 2016

Chinese Sausage and Cured Meat Rice Pot (Cơm Niêu Kiểu Người Hoa)

›
Chinese sausage and cured meat rice pot is my all time favorite dish, and I have frequently ordered this at the Chinese restaurant w...
Tuesday, November 8, 2016

Rice Paddy Herb Omelet (Rau Ngò Ôm Chiên Trứng)

›
Around mid-September of this year, my cooking blog had has quite a heavy traffic of visitors from another cooking website, http://ww...
Wednesday, October 26, 2016

Pad Thai (Hủ Tiếu Xào Kiểu Thái)

›
Pad Thai is one of my many favorite Thai’s cuisines, which I often fix it for myself when I crave for it. The only thing that I did...
2 comments:
Wednesday, October 12, 2016

Steamed Beef & Pork Pate (Chả Đùm)

›
Howdy, everybody? It feels great to be able to come here once in a while to post my dish.  Today's dish is Chả Đùm means "s...
Monday, September 19, 2016

Pork Cheeks Braised With Ginger

›
Pork cheeks, yes you heard it right, it's also known as pork jowls, they are the flaps, thin, cut of pork meat, locating right t...
Thursday, September 8, 2016

Focaccia Bread

›
If you are on a no-carb diet, you will not find the dish in this post appetizing; it's out of the question if I were to ask you ...
Wednesday, September 7, 2016

Authentic Vietnamese Fresh Spring Rolls

›
Hello, all, I hope this post finds you all well.  Over the years, on few occasions, I have posted two posts on Vietnamese fresh spri...
Wednesday, August 24, 2016

Organic Banana Blossom & Chicken Salad

›
We, as the Vietnamese, we all know that banana blossoms are edible, but did you know that they have many medicinal purposes, they ar...
Wednesday, August 3, 2016

Hello, Families & Friends From All Over The World

›
Hello all: Starting from today, I will be blogging all my recipes in English. No, I am still the same person, KimKhanh, whose most ...
6 comments:
Wednesday, July 27, 2016

Dark Soy Sauce

›
ACE tránh mua những hàng hoá, thực phẩm, phụ gia của China tới đâu rồi. Rõ là nó ảnh hưởng tới cách thức nấu nướng mình lắm, đúng k...
2 comments:

Kỹ Lưỡng Với Bếp Gas Mới - My New Range

›
Cái bếp gas cũ kỹ của nhà kk quá cũ, nên nó đã được yên nghỉ ngàn thu rồi. Với cái bếp gas mới cáu cạnh này, kk quí và cưng nó hết ...
Saturday, July 23, 2016

Vietnamese Beef Jerky - Tự Làm Khô Bò

›
Đây là lần đầu tiên trong đời kk làm món khô bò bằng  cái máy chuyên làm món này.  Cách đây cả chục năm kk có làm khô bò này, lần đ...
Tuesday, July 19, 2016

Tiệm Bán Focaccia Breads Ngon In San Francisco

›
Focaccia bread mà đem bake theo kiểu pizza, chỉ đơn giản là tomatoes sauce, nhìn vào không hấp dẫn, thế mà khi cắn một miếng thôi th...

Rang Đậu Phộng Chỉ Tốn 3 Phút Bằng Máy Microwave

›
Không biết ACE biết cách rang đậu phộng bằng máy microwave chưa. Nó nhanh và gọn vô cùng.  Cách thức này kk được cô của kk dạy KK đó...
Friday, July 8, 2016

Tự Làm Sauce Mayonnaise Với Mùi Vị Lạ Và Ngon

›
Trong lần làm sauce mayonnaise này kk đã làm với vài vật liệu lạ so với bài tự làm sauce mayonnaise cách đây vài năm của kk, trong l...
5 comments:
Wednesday, July 6, 2016

Diệt Khuẩn Trứng Gà---Phương Pháp (Pasteurizing)

›
Cách đây khá lâu kk có làm sauce mayonnaise, và lần đó kk không suy nghi chi nhiều, vì thế đã dùng un-pasteurized eggs để làm. Mãi ...
Monday, June 13, 2016

Dưa Mắm Xoài Non

›
Gần đây ở chợ bên kk ở xuất hiện những quả xoài xanh và non. Nhìn vào chúng thôi mà kk đã thấy chảy nước miếng.  Bên cạnh đó khi thấ...
2 comments:

Bagoong --- Mắm Ruốc Của Người Phi (Đa Dụng)

›
Trước hết cho con xin cám ơn Dượng đã giới thiệu món gia liệu ngon miệng này. Đúng một năm trước, kk được Dượng  của kk giới thiệu g...

Mi` Xào Chả Lụa (Chinese Steamed Chowmein)

›
Đây là một món mì xào của người Hoa (Steamed chowmein), là một món không tốn nhiều thời gian để chế biến. Người Hoa hay dùng loại st...
2 comments:
Tuesday, May 24, 2016

Hawaii Trip 2016

›
Một chuyến đi chơi bất ngờ, để rồi kk có dịp đặt chân lần đầu tiên đến Hawaii.  Bản tánh thích bơi lội thế là ngày nào kk cũng bơi, ...
6 comments:

Rau Cha Om Chiên Trứng Gà (Món TháiLan -- Một Loại Dược Thảo Hay)

›
May mắn thay khi kk luôn luôn gặp được nhiều người quen có và người lạ cũng có, ho chịu chia xẽ với kk những món ăn vật lạ. Lãnh vực...
2 comments:

Mực Hấp Chanh & Sả Cuốn Bánh Tráng

›
Hôm ấy kk chợt thèm một món quấn, cuốn nào đó để kk có thể tận hưởng những mùi vị thơm của rau sống. Thấy chợ trời có bán mực khá t...
1 comment:
›
Home
View web version

About Me (Lời Giới Thiệu)

My photo
View my complete profile
Powered by Blogger.